Известие

Collapse
No announcement yet.

Спукана колекторна кутия 155TS 1.7

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Благодаря на всички за бързите отговори, намерих си 2ра рака метален дано да пасне освен както казват някой да сменя маншоните.
    А за детонациите който дава предполагам че е от свещи и кабели който и тях ще сменя ,поне от бош сервис така казват че са за смяна.
    А дали могат да се сложат други свещи мойте са Golden Louge но пак в Динеехпрес ми казват че нямат такива имали на бош подобни дали да слагм тях или да си търся Golden Louge.

Alfa 155 1.7 TS- 115hp климатик и JBL sound

Comment

едва ли ще намериш читав голдън. търси денсо на същата цена са (3-5лв/бр) но все още май нямат ментета. за бош незнам кви са но общо взето италянките нещо не се разбират с тая марка
      '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
      '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от alf
        иначе може ама трябва да ги знаеш къде са, да имаш германска нервна система, и както вече знаеш гинеколожки пръсти... да и часовникарски инструменти
        ...за съжаление не притежавам нито едно от посочените качества
        ...а времето 'га бех любител гинеколог - отдавна мина. Позагубил съм малко от пъргавината и сръчността на пръстите си
        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

едва ли ще намериш читав голдън. търси денсо на същата цена са (3-5лв/бр) но все още май нямат ментета. за бош незнам кви са но общо взето италянките нещо не се разбират с тая марка
          намерих си голдън за 9лв парчето който е от Пловдив да знае има магазин за алфа и фиат нов до хотел Ст.Петербург спирката много неща има, смених си и кабелите сега всичко е 6

Alfa 155 1.7 TS- 115hp климатик и JBL sound

Comment

9 лева за бройка на GL25HLD ? Аз едно време за 5.50 ги купувах и си бяха все същото менте грозно.
            Ебахти и цената, просто нямам думи. За тези долни ментаци.
            Денсото са по 4 кинта и са доста по добре.
            А кабели какви си сложи ако не е тайна ? Марка и цена ?
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
              .......Ебахти и цената, просто нямам думи. За тези долни ментаци. ......Денсото са по 4 кинта и са доста по добре..
              първо не мисля че е удачно да даваш класификациии и обиди при условие че си сменил едва 3-4 комплекта свещи от как си шофер второ не мисли че денсо са върха щото аз за последния месец два смених 3-4 комплекта свещи "ДЕНСО" на по 10 000 км така че не ги фали чааак толкова.... в родната ни страна по всяко време може да попаднеш на ментаци

Comment

Първоначално публикувано от ssvenci
                ....А за детонациите който дава предполагам че е от свещи и кабели който и тях ще сменя ,поне от бош сервис така казват че са за смяна.
                ....
                По вероятно е детонациите да са ти от бедна смес, при 90% от случаите е от това, а некадърните майстори веднага се хващат в кабелите и свещите. Настрой си АГУ-то на газанализатор и си сложи смесителна плочка с кихалка и клапа, хем ще ти пази дебитомера, хем всмукателния колектор.
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

[quote=75 2.0 turbo]
                  Първоначално публикувано от "pr_00f":3shcdxjd
                  .......Ебахти и цената, просто нямам думи. За тези долни ментаци. ......Денсото са по 4 кинта и са доста по добре..
                  първо не мисля че е удачно да даваш класификациии и обиди при условие че си сменил едва 3-4 комплекта свещи от как си шофер второ не мисли че денсо са върха щото аз за последния месец два смених 3-4 комплекта свещи "ДЕНСО" на по 10 000 км така че не ги фали чааак толкова.... в родната ни страна по всяко време може да попаднеш на ментаци [/quote:3shcdxjd]

Супер начи денсото поне си кара 10 000 а голдена на 1000 спира да пали колата
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

[quote=75 2.0 turbo]
                    Първоначално публикувано от "pr_00f":7bkkooz8
                    първо не мисля че е удачно да даваш класификациии и обиди при условие че си сменил едва 3-4 комплекта свещи от как си шофер второ не мисли че денсо са върха щото аз за последния месец два смених 3-4 комплекта свещи "ДЕНСО" на по 10 000 км така че не ги фали чааак толкова.... в родната ни страна по всяко време може да попаднеш на ментаци [/quote:7bkkooz8]

Абсолютно си прав - сменил съм 3 комплекта. Но цена 9 лева за бройка ГЛ си е меко казано доста висока, а и при положение че денсото са по 4 лева, а с малко отстъкпи може и за 3 лева да се купи- мисля че поне от финансова гледна точка няма какво да се коментира, то даже е по добре да се бръкнеш вместо по 9 лева по 22-24 бр и да си слоиш денсо - иридиеви ( те поне карат доста) И понеже знам че нямаш доверие в техническите ми умения и познания ( доколкото изобщо може да се каже че ги имам) ще помоля бат Венци да се изкаже по въпроса за свещите - какво видя кат ги свалихме от моята кочинка старите ГЛ, че и АлфаЮсър беше там и неговите също ги гледахме.

@бобо първите ми ГЛ изкараха към 10к км, вторите ги смених на 5к но си палеше колата
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Моите GL станаха на 11 хил. и оплаквания от тях нямам (купувал съм ги от Нико 66), но 9 лв на парче си е кожодерщина.
                      А това отдолу e Denso на 187 хил. и колата (не Алфа), от която са свалени имаше само 1 проблем - гореше с 1,5 л повече от заводски предписаното

Според мен, при свещите, както и при другите авточаркове всичко си е до късмет да не удариш на ментак.
                      75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                      155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                      FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                      Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

абе ако са качествени и 9лв бих дал. все пак голдъна е 4 електрода. е са като смених свещи на половината от старите (въпросния голдън) им се бяха изпочупили електродите, бялото по изолацията беше опушено а колата почна да върви
                        '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                        '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Много зависи от къде и какви свещи се купуват. ЗАЩОТО: ако са оригинални свещите, независимо дали са Бош-мош, Денсо или NGK те ще работят добре и то за дълго. А ако са ментета ще стане както с моите NGK , а именно карах ги 200 километра и веднъж просто не можах да запаля с тях. От 4 само една работеше, а това мен ме устройва. За Денсото, което кара в момента Pr00f аз лично гарантирам. Аз съм го слагал и съм видял разликата. Видях и колко са чисти след една седмица градско каране. Всичките до една от осемте броя бяха без забележка, без нагар и ла**а по тях.
                          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Запалителните свещи на бош имат хомогенен стикер и лепенка на която пише запалителна свещ,вносител и т.н

Comment

метални колектори се слагат на първите версии. после чичко фиат казва "мно скъпо бе" и слагат пластмаси.
                              моята естествено е изключение и е с пластмаса. интересното е че преди имах често детонации но не успях да я пъкна само се измъкваше от маншоните и смучеше въздух. научих се на тъмно при -10С да разхлабвам скобите и да намествам кутията за 2 минути
                              разгледай я добре дали там където е лепено не пропуска или да не смуче въздух през някой маншон. от самосебеси неможе да се пука. а може всъщност ако е посукана и седи под напрежение, ако е така отпусни долните болтове, натъкми хубаво колекторите (гумичките да спазват извивката си) наблягайки на 1 цилиндър и после натегни болтовете.
                              На мен пък ми се струва,че зависи в кой завод е правена колата и какви части са имало под ръка.Те-примерно мойта е правена в торинския завод
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

здр. Имам Алфа 155, търся си кутия за смукателните колектори. Ако някои от вас случаино има или знае къде има моля да ми пише във форума или да даде тел. за връска

Comment

Working...
                                X